VARMRÄTTER


Pasta med skinka och grönsaker

 

4 pers.

2 tsk curry
salt
1 schalottenlök
2 dl naturell yoghurt

1 purjolök
1 morot
2 stjälkar blekselleri
250 g pasta
1 msk olja
200 g kokt skinka
½ dl finklippt gräslök
1 dl emmentalerost

 

  Rör ut yoghurten med curry och lite salt. Skala schalottenlöken och hacka den i små tärningar. Tillsätt löken. Ställ in blandningen i kylskåpet, täckt med plastfolie.
  Snitta purjulök, morot och ev. blekselleri i 5 cm långa, tunna strimlor. Sjud eller ånga den i lättsaltat vatten i några minuter. Slå av vattnet.
  Koka pastan i lättsaltat, oljat vatten. Slå av vattnet.
  Skär skinkan i tunna strimlor och blanda dem och grönsakerna med pastan.
  Strö över gräslök och riven emmentalerost.
  Servera yoghurtsåsen vid sidan av.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept