VARMRÄTTER


Pastasallad med halloumi, isbergsallat och örtsås

 

4 pers.

1 1/2 - 2 liter kokt skruvpasta
200 g halloumi eller getost
2 pkt sockerärtor
1/2 liter isbergsallat, spenat eller huvudsallad
1 blomkålshuvud
1 liten rödlök
salt och peppar

Sås:
250 g lätt crème fraiche
2 dl blandade, färska örter
2 msk skånsk grov senap
1 skalad vitlöksklyfta

 

  Skölj spenaten, alternativt salladen, och dela sockerärtorna på hälften. Plocka blomkålen i små buketter. Skala och finhacka rödlöken. Smula ner halloumin.
  Finhacka örterna. Riv vitlöken och blanda ihop crème fraîchen, senapen, örterna och vitlöksrivet. Smaksätt med salt och peppar.
  Blanda blomkålen, sockerärtorna, getosten, salladen, pastan och löken i en stor skål. Blanda i såsen, smaksätt med salt och peppar och servera.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept