VARMRÄTTER


7 maj 2000

Pasta med musselsås

4 pers:

300 g bandspaghetti

Musselsås:

1 burk musslor i vatten, 450 g
100 g bacon
1 stor purjolök
1 vitlöksklyfta
1 brk krossade tomater
matfett till stekning
musselspad
½ fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
salt och peppar
1 påse kryddpasta för kötträtter "Bali"
1 dl hackad dill

 

 Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
 Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek dem frasiga i torr het stekpanna.
 Ansa purjolöken och skär den i tunna ringar. Finhacka vitlöksklyftan. Skala tomaterna och skär tomatköttet i tärningar. Öppna musselburken och ta tillvara spadet.
 Fräs purjoköken glansig i matfett utan att den får ta färg. Tillsätt vitlök, tomathack, vatten, musselspad och smulad buljongtärning och låt det koka ihop tills ca 2 dl vätska återstår.
 Rör i creme fraiche och smaksätt med kryddorna. Koka såsen ett par minuter. Rör i musslor, bacon och dill och värm såsen.
 Servera såsen på den nykokta spaghettin.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

"Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta. /Groucho Marx"