VARMRÄTTER


5 december 1999

Pasta med rökt fläsk

 

4 pers.

300 g spagetti eller annan pasta
150 g rökt sidfläsk eller rökt skinka, skuret i tärningar
olja till stekning
1 hackad gul lök
4 st tomater, skållade, skalade och skurna i små tärningar
1/2 spansk peppar, urkärnad och skuren i bitar eller
1/2 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar
50 g parmesanost
persilja


 

 Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden fläsket eller skinkan i lite olja på svag
värme. Tillsätt löken och låt den fräsa med utan att den blir brun 2–3 minuter.
 Rör ner tomattärningarna och låt allt bli varmt. Krydda med färsk spansk peppar eller cayenne, salt och
svartpeppar. Häll av kokvattnet från pastan. Tillsätt såsen, hälften av osten med blanda väl.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok