VARMRÄTTER


Pasta med krämig laxsås

 

 

Portioner: 2


ca 140 g pasta, t ex tagliatelle - bandspagetti eller fjärilar
ca 100 g rökt lax
ca 100 g champinjoner, färska, frysta eller på burk
1 liten gul lök eller schalottenlök
1 vitlöksklyfta
margarin eller smör
1 dl vatten
fiskbuljongtärning
1 dl crème fraiche
salt
peppar
pressad citron


 Koka pastan, se förpackningen.
 Skär laxen i strimlor. Borsta färsk svamp och skölj den om det behövs. Skär svampen i skivor. Häll av spadet på burksvampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
 Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan i lite fett.
 Låt löken fräsa med.
 Tillsätt vatten och söndersmulad buljongtärning. Koka upp och sjud såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och laxstrimlor och hetta upp. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
 Lägg upp den nykokta pastan i varma tallrikar och skeda över såsen.

2002-07-23

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept