VARMRÄTTER


Räkor med hummersmak

 

 

4 portioner


4 port nykokt pasta, t ex fettucine
1 kg räkor med skal
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 grön paprika
2 dl creme fraiche
dl vatten
2-3 msk Touch of Taste Hummerfond
salt
peppar
klippt persilja


 Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet.
 Tina räkorna om de är djupfrysta. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan.
 Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter.
 Tillsätt creme fraiche, vatten och hummerfond. Låt såsen koka upp. Smaka av den med salt och peppar.
 Rör ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.
 Blanda samman den nykokta pastan med räksåsen. Strö över klippt persilja. Bjud rätten genast.

2002-08-22

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept