VARMRÄTTER


Grönsakspasta med skinka

 

4 pers.

ca 300 g pasta, t ex vit och grön tagliatelle
2 morötter
1-2 palsternackor
1 purjolök
100 g sockerärtor
200 g rökt skinka

Dressing:
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk osötad senap
½-1 tsk italiensk salladskrydda

 

 Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
 Skala och skär morötter och palsternackor i tunna strimlor. Ansa och skölj sockerärtorna och skär dem på längden.
 När 2 minuter återstår av pastans koktid, lägg i grönsakerna och låt koka upp igen.
 Skär skinkan i små tärningar och fräs hastigt i matfett. Blanda samman olja, vinäger och salladskrydda.
 Blanda pastan med skinka och dressing.

 

2003-08-01

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept