VARMRÄTTER


Pasta med renskav och svamp

 

4 pers.

1 paket fryst renskav, 240 g
200 g champinjoner
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
3 dl matlagningsgrädde
pasta
riven västerbotten (eller annan ost)
2+1 msk olja
salt
peppar

 

 Skala och hacka löken grovt.
 Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
 Rensa svampen och skär i kvartar.
 Sätt igång pastakoket.
 Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna eller gryta och stek renskavet. Tina inte skavet först.
 Fiska upp skavet och lägg på ett fat.
 Lägg i svampen och stek utan matfett tills den börjar vätska sig.
 När svampen kokat nästan torr lägger du i sista matskeden olja, lök, vitlök, timjan och rosmarin.
 Stek ett par minuter på låg värme.
 Öka värmen och häll i grädden. Rör om och koka ett par minuter.
 Häll tillbaka renskavet och rör om. Smaka av med salt och peppar.
 Servera med nykokt pasta och riven västerbotten.

Varianter:
 Annan svamp går naturligtvis lysande att använda. Lyckliga du som har torkade kantareller eller trattisar i gömmorna.
 En del av er har svårt för grädde. Testa med ett par deciliter buljong i stället.
 Det kan dock bli lite tunt. En skvätt vin av något slag stöttar upp.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept