VARMRÄTTER


Chiliräkor II

 

Portioner: 6


1 pkt äggnudlar (250 g)
2 msk olja
2-3 hackade vitlöksklyftor
ca 2 1/2 cm riven färsk ingefära
1 - 2 röda eller gröna chilipepparfrukter, hackade utan frön och mellanväggar (eller fler för starkare smak) ca 750 g skalade räkor, eller scampi
1 knippe (ca 250 g) vår- eller salladslök eller späd purjo, sköljd och skuren på snedden
2 msk flytande honung
saft från 1 citron
1 msk soja
Ev. färsk koriander, hackad


1. Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna och fräs vitlök, ingefära och chili på hög värme ca 1 minut. Bränn inte!
2. Tillsätt räkor/scampi och lök och fräs i 1-2 min. Inte för länge, då blir räkorna sega.
3. Häll honung, pressad citron och soja i pannan och låt koka upp.
4. Häll allt över de kokta och avrunna nudlarna. Garnera med hackad färsk koriander och servera genast.

 

den 30 augusti 2003

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept