VARMRÄTTER


Paolos arga makaroner

 

 

Portioner: 4

 


4 vitlöksklyftor
2-3 st stark spansk peppar
1 dl olivolja
1 burk krossade tomater
100 g smör
1 tub sardellpasta (kan vara svårt att få tag på, alternativet är att mosa en burk med sardeller)
1/2 kg pasta av sorten Penne rigate (stora räfflade makaroner)
1 nypa oregano
1 nypa basilika
1 nypa svartpeppar
färsk persilja


 Skiva vitlöken och den spanska pepparn i fina skivor. Fräs detta i lite olja. Det ska bara bli gult, inte brunt eller bränt. Häll i de krossade tomaterna och olivoljan. Krydda med lite oregano, basilika och svartpeppar. Låt det koka under lock i 20-25 minuter på svag värme.
 Koka upp vatten till pastan. Salta inte vattnet, då blir rätten för salt eftersom sardellpastan redan är salt. Smält smöret i en separat kastrull. Tillsätt sardellpastan. Rör om.
 Koka inte pastan längre än att den är al dente (med tuggmotstånd), Töm kastrullen på vatten och tillbaka pastan i kastrullen.
 Häll tomatsåsen i sardellpastan och rör om.
 Värm lätt så att pastan suger åt sig av smaken.
 Servera med nyhackad persilja på toppen.

 

2004-03-23

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept