VARMRÄTTER


Pasta med bacon & svamp

 

 

 

4 portioner

1/2 liter färsk svamp eller 200 g på burk (kantareller är godast men champinjoner går lika bra)
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt, vitpeppar
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
1 pkt bacon

  Skär svampen i mindre bitar, fräs den färska till all vätska kokat bort. Låt den konserverade rinna av och fräs även den i lite margarin.
  Smula ner buljongtärningen, slå på vatten och låt buljongen koka in några minuter på stark värme. Krydda, slå på crème fraiche och låt småputtra 5 minuter.
  Klipp baconet i små bitar ner i en het stekpanna. Fräs bitarna knapriga, låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  Servera svampsåsen till nykokt pasta och strö baconet över varje portion.

2004-11-01

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept