VARMRÄTTER


Pasta med bacon, keso och ärtor

 

 

 

 

4 personer


100 g bacon
200 g frysta gröna ärtor
250 g keso
1 msk smör
5 msk riven parmesan
pasta, gärna snäckor eller fjärilar
salt
peppar


Tina ärtorna i mikron eller genom att lägga dem i en sil och spola hastigt med varmt vatten. Det gör inget om de fortfarande är lite isiga längst in.
Sätt igång pastakoket.
Skär baconskivorna tvärs över i strimlor.
Fräs baconet i en stor kastrull eller stekpanna. Det ska få lite färg men inte bli knaprigt.
Häll i ärtorna i kastrullen/pannan med bacon. Rör om och fortsätt fräsa ett par minuter.
Riv parmesanosten.
Lägg keson i en skål som ledigt rymmer den kokta pastan. Luckra upp keson med en gaffel och lägg i smöret.
Låt den färdigkokta pastan rinna av ordentligt och blanda sedan några varv med keson och smöret i skålen.
Värm raskt på baconet och ärtorna och häll över pastan. Blanda ordentligt. Peppra och strö över parmesan. Servera så fort som bara den.
En grönsallad eller några knapriga grönsaker är precis vad man längtar efter. Och glöm inte gott bröd.

2004-12-05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept