VARMRÄTTER


Delitze med tomatsås

 

4 pers.

2 paket färska lasagneplattor ā 250 g
300 g skinka, skivad
300 g grevéost, skivad
1/2 squash, strimlad
1/2 sats béchamelsås
1/2 sats tomatsås
150 g parmesanost, riven

 

1. Lägg ut lasagneplattorna på en plan yta. Lägg på skinka, ost och strimlad squash. Rulla ihop och skär i 5-cm-bitar.
2. Lägg bitarna på en ugnssäker tallrik och häll över béchamelsåsen och tomatsåsen. Strö över den rivna osten. Gratinera i 200° ugn i 15-20 minuter.

Béchamelsås

1 liter sås

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 liter mjölk
salt och peppar

1. Koka upp mjölken i en kastrull.
2. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet
och vispa det till en jämn redning.
3. Späd med den kokta mjölken och vispa hela tiden.
4. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Tomatsås

7 - 8 dl färdig sås

2 burkar hela tomater
1 morot, skivad
1 bit stjälkselleri, strimlad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
1/4 röd chilifrukt
1 kvist timjan
1 kvist oregano
2 msk olivolja
rödvinsvinäger
en gnutta socker
salt, peppar

1. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och chili i olivoljan. Häll i tomaterna. Låt stå och småputtra i 20 minuter.
2. Smaksätt med salt, vinäger, socker och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter.
3. Mixa ev såsen slät i en mixer.
4. Svalna av snabbt. Förvara i kylen på burk med tättslutande lock.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept