VARMRÄTTER


Pasta med gurka och kantarellsås

 

 

 

 

 

Portioner: 3


1 liter kantareller, färska eller 2 brk
1 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
salt och peppar
250 g spiralmakaroner
15 cm gurka
hackad persilja


1. Rensa svampen, skölj och skär den i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i smöret tills vätskan kokat in. Strö på mjöl och späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka under omrörning ca 5 minuter.
3. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
4. Skölj och skär gurkan i bitar och sedan i grova strimlor. Lägg dem till makaronerna när 4 min
av koktiden återstår.
5. Häll av vattnet och låt makaronerna rinna av väl. Lägg upp dem på tallrik och häll lite sås i mitten. Strö på persilja och bjud riven ost till.

2005-02-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept