VARMRÄTTER


Makaronlasagne



4 port


400 g makaroner
2 auberginer
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tärning köttbuljong
2 tsk basilika
200 g rökt skinka
200 g riven ost

Ugn: 200 grader
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
Skiva auberginerna i centimeter-tjocka skivor. Stek dem i lite matfett på båda sidorna.
Häll tomatkrosset i en kastrull tillsammans med pressad vitlök, buljong och kryddor. Låt det stå och puttra en stund.
Tärna skinkan och lägg den i tomatsåsen. Smaka av.
Varva pasta, aubergin, tomatsås och riven ost i en smord eldfast form. Avsluta med tomatsås och riven ost.
Grädda mitt i ugnen c:a 20 minuter tills allt är genomvarmt och har fått fin färg.

tisdag 3 maj 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept