VARMRÄTTER


 

 

Limekryddad räkpasta

 
Portioner: 4

500 g räkor (med skal)
1 msk olja
2 msk sesamfrö
1 grön paprika
1 gul paprika
1 liten squash (ca 200 g)
saft och skal från 1 lime
1 msk brun farin
½ tsk salt
½ krm kajennpeppar
1 dl crème fraiche
280 g pasta (t ex tagliatelle)

Garnering:
koriander eller bladpersilja

 

Skala räkorna.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs räkor och sesamfrö hastigt i woken. Lägg upp på ett fat.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla squashen. Fräs paprika- och squashstrimlor i woken. Tillsätt limeskal, limesaft, farin, salt, kajennpeppar och crème fraiche.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och blanda ner den och räkorna i woken.
Garnera med koriander eller bladpersilja.

 

 

27 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept