VARMRÄTTER


 

Saffranspasta med skaldjur

 
Portioner: 3

500 g räkor med skal
1 burk rökta musslor
1/2 dl olivolja
1 msk soja
2 msk mango fruit chutney eller vanlig mango chutney
1 påse saffran ā 0,5 g
pepparmix
cayennepeppar
50 g cashewnötter
pasta
 

Skala räkorna och låt musslorna rinna av något. Det går bra att använda en del musselolja till marinaden om man så önskar. Bland olja, soja, chutney och saffran. Smaka av med pepparmix och kajennpeppar.
Lägg i skaldjuren och låt dem ligga i någon eller några timmar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av väl och håll den varm.
Hetta hastigt upp skaldjuren, all marinad och cashewnötter i en stor kastrull. Blanda försiktigt ner den nykokta pastan.
Servera genast med riven ost, bröd och sallad.
 

14 april 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept