VARMRÄTTER


 

Pasta med tomatsås, salami och pinjenötter

 

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser

valfri pasta till 4 personer, ca 400 g

5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 msk rosmarin
salt, peppar och socker

0,5 dl pinjenötter
12-15 skivor salami
1 ask ruccolasallad
1 dl finriven parmesanost
svartpeppar


 

Gör så här

Tomatsåsen:
Skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka till en tomatsås. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda pastan med tomatsåsen och salamin. Lägg upp på ett stort fat. Lägg ruccola,
pinjenötter och riven parmesanen på toppen. Dra några varv med svartpepparkvarnen.

 

28 maj 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept