VARMRÄTTER


 

Asiatiska äggnudlar med fläskfilé och räkor

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
300 g äggnudlar
250 g fläskfilé
400 g räkor med skal
4 salladslökar
1/2-1 chilifrukt
3 stjälkar blekselleri
2 vitlöksklyftor
1 burk böngroddar
1 burk vattenkastanjer
200 g kinakål
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk ostronsås
2 msk finklippt färsk koriander
1 tsk riven ingefära

 
Gör så här
1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ner
äggnudlarna och låt dem koka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av i ett durkslag. Klipp nudlarna i mindre bitar.
2. Skala räkorna. Skär köttet i ca 1 cm breda strimlor.
3. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och
finhacka chilin. Ansa och skär sellerin i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Låt kastanjerna rinna av och skiva dem. Strimla kinakålen. Låt böngroddarna rinna av.
4. Värm lite matolja i en wok och stek köttet gyllene. Tag upp köttet.
5. Tillsätt lite mera olja och låt den bli het på nytt. Lägg ner alla de skurna grönsakerna och
böngroddarna. Låt allt fräsa ca 5 minuter under omrörning.
6. Tillsätt vatten, kycklingfond, oystersauce, finklippt koriander och riven ingefära. Rör om. Låt allt koka upp.
7. Tillsätt kött, räkor och nudlar. Låt allt puttra några minuter under lock. Bjud rätten genast.
 

24 juli 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept