VARMRÄTTER


 

Ljum laxpasta

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
200 g gravad skivad lax
1 brk mini crème fraiche
2 vitlöksklyftor
2 tsk wasabi
1 gurka
1 röd paprika
salt
peppar
300 g fettucini
ev. ruccola och dill

 
Gör så här
Riv gurkan på rivjärn och salta den så att vattnet dras ur. Hacka paprikan i småbitar. Blanda crème fraiche med hackad vitlök och wasabi, tillsätt salt och peppar efter smak. Rör ner urvattnad gurka, paprika och laxen i strimlor. Koka pastan. Skölj pastan så att den inte är het, för då "kokar" laxen. Rör ner röran i pastan. Garnera gärna med en dillkvist eller en laxrosett. Man kan servera pastan på en bädd av ruccola om man vill göra den lite "salladigare".
 
 
 
 
 

19 november 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept