VARMRÄTTER


 

Skaldjurspasta med pepparrot

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g spaghetti
1 avocado
4 plommontomater
1 gurka
2 dl grädde
1 msk hummerfond
1 dl vatten
400 g räk- och kräftstjärtar
1 knippa dill
2 msk färskriven pepparrot
salt och svartpeppar

 
Gör så här
Dela spaghettin och koka i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
Skala gurkan. Dela den på längden och kärna ur den med en tesked. Dela gurkan i bitar. Skär också tomaterna i bitar. Ta av skalet på avokadon och skär fruktköttet i bitar. Plocka dillen grovt och hacka den.
Blanda hummerfond och vatten. Häll i buljongen och grädden i en kastrull och reducera till hälften. Rör ner den kokta spagettin. Ha i gurka och tomat. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda sist ner avocadobitar, räkor, kräftor, dill och pepparrot.
Låt det bara bli varmt, nu får det inte koka.
 

09 februari 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept