VARMRÄTTER


 

Pasta con cozze

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
ca 300 g spaghetti
2 burkar (à 250 g) musslor i vatten
2 gula lökar
1 liten purjolök
½ citron
2 msk olja, margarin eller smör
1½ msk vetemjöl
4 dl musselspad + vatten
1-2 vitlöksklyftor
ca 1 dl hackad persilja
pressad citron
salt, peppar

 
Gör så här
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Kan bytas mot tagliatelle, skruvmakaroner eller hemlagad pasta.
Häll av spadet från musslorna och spara det till såsen. Skala och hacka löken. Snitta, skölj och skiva purjon. Skala av det gula på citronen, skär eller klipp det i strimlor. Fräs lök, purjo och citronskal i fettet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Späd med musselspad och vatten, koka upp under omrörning ca 3-4 minuter.
Tillsätt skalad och pressad vitlök, musslor och persilja. Hetta upp såsen, men låt den inte koka. Smaksätt med 1-2 msk pressad citron, lite salt och nymald peppar.
Lägg över den nykokta, väl avrunna pastan på ett djupt fat, häll över såsen och servera genast.

 
 

24 september 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept