SMÅTT OCH GOTT

5 juni 1999

Het paprikasalsa

 

Här kryddas generöst med tabasco eller kajennpeppar. Tomatkross och grön paprika är grunden i den här salsan som kan sätta sprätt på en enkel pytt eller på en kötträtt. Kanske som omväxling till söt ketchup eller chilisås.

Såsen kokas men serveras kall, den håller sig utan vidare 3-4 dagar i kylskåp.

Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull och låt den få lite färg. Sänk värmen och sätt till paprikapulver och vitlök. Rör om och häll i tomatkrosset. Låt såsen sjuda utan lock i cirka 5 minuter. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Lägg den i såsen och fortsätt att koka i ett par minuter. Sätt till citron, salt och tabasco, dra såsen av plattan och rör ner persiljan. Låt såsen svalna innan ni smakar av den.

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Dagens Nyheter