Sås




Gravlax-, Hovmästar- och Skaldjurssås

Portioner: 4
 
Ingredienser
2-3 msk senap (Ljus typ)
1 tsk ljus fransk senap
1-2 msk socker
1-2 msk vinäger
3/4-1 dl olja
2-3 msk klippt dill
salt och peppar
Gör så här
Gravlaxsås:
Blanda samman de båda senapssorterna, sockret och vinägern. Tillsätt oljan under omrörning.
Smaksätt såsen med dill och eventuellt salt och peppar.
Servera såsen till gravad fisk och kokt krabba.

Hovmästarsås:
Blanda i ytterligare 1 msk socker och 1-2 tsk stark engelsk senap.
Servera såsen som ovan.

Skaldjurssås:
4-6 port.
Följ såsen som ovan.
Vänd till sist i 3-4 msk gräddfil.
Bjud såsen till kokt krabba eller hummer eller blanda den med räkor och sallad.
 


2009-04-13


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept