SMÅTT OCH GOTT


26 sept 1997

Ekens dundersås

 

 Hacka alla grönsaker mycket fint Krossa vitpepparkornen och finhacka grönpepparen Fräs alla grönsaker och alla kryddorna utom salt i pannan tills de börjat få färg. Slå över konjaken och tänd på. Skaka om pannan tills lågorna slocknat. Tillsätt kalvfonden och sjud ihop såsen ca 10 min. Rör ner grädden och smaka av med salt. Sjud ytterligare ett par min. Är såsen för tjock kan du späda med ytterligare kalvfond.
 Skär oxfilén i fyra bitar. Banka ut dem försiktigt. Stek filén efter smak i smör och servera med såsen och pressad potatis

 

14 juni 1998

Barbequesås

 

 Skala och grovhacka löken . Fräs löken utan att den får färg . Pressa i vitlöken .Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 20 - 30 minuter .
 Såsen är god att servera både varm och kall till grillat kött .

 

Ännu hetare löksalsa

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept