SOPPOR

Om man inte passar tiden så slösar man med andras tid


30 oktober 2000

Köttsoppa med risnudlar

 

1. Skiva köttet mot fibrerna i tunna skivor.
2. Blanda köttet, soja, cocosmjölk, jordnötssmör, sirap och sambal oelek. Ställ in i kylskåpet i 1 timme.
3. Hetta upp olja i en panna, stek köttet i omgångar i stark värme ca 3 minuter. Tag av från spisen och täck över. Låt risnudlarna dra i hett vatten i ca 10 minuter. Sila av vattnet.
4. Skär gurkan i tunna skivor. Koka upp buljongen och när den kokar tillsätt extra sirap och fisksås. Lägg 1/4-del av gurkan i varje serveringsskål. Fördela böngroddar, salladsbitar och myntablad i skålarna. Lägg i risnudlar och en slev buljong i varje skål och toppa med köttet. Strö över jordnötter och servera.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt