SOPPOR

Tänk på vad du säger så att du inte säger vad du tänker!


4 november 2000

 

Trattkantarellsoppa

 

6 personer

 

90 g torkade trattkantareller (motsvarar ca 2½ liter färska)
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1½ msk tomatpuré
50 g ädelost
3 dl crème fraiche
2 tsk pressad citron
finhackad persilja

 

1. Grovkrossa den torkade svampen med handen. Häll över så mycket vatten att svampen är helt täckt och låt den ligga i blöt minst 1 timme. Låt den rinna av i ett durkslag. Spara blötläggningsspadet.
2. Värm svampspadet, vattnet och buljongtärningarna i en kastrull.
3. Smält smöret i en stekpanna och stek svampen på svag värme 5-10 minuter. Lägg över den i en stor kastrull. Pudra över mjölet och rör om väl. Tillsätt buljongen, lite i taget, under omrörning. Smaksätt med tomatpuré och ädelost och låt soppan koka ca 10 minuter.
4. Tillsätt crème fraiche och citronsaft och smaka av kryddningen.
5. Strö över hackad persilja strax före serveringen. Drick gärna ett lätt rödvin till.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt