SOPPOR

"Ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv."

 


22 november 2000

Karibisk banansoppa

 

4 personer

1 msk smör
1 medelstor finhackad gul lök
1-2 krossade vitlöksklyftor
3 tsk stark curry
7½ cl ris (kanske lite mer)
1½ l vatten
3 hönsbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
2 medelstora bananer
1½ tsk salt
svartpeppar
minst 2 msk citronsaft

1. Fräs lök och vitlök i smör så att löken blir glansig och genomskinlig. Blanda i curry och låt fräsa 2-3 minuter.
2. Tillsätt ris och rör om.
3. Häll på vatten, smula ned buljong och låt koka under lock 20-25 minuter, så att riset blir mosigt.
4. Tillsätt crème fraîche och skalad, skivad banan och mixa till en slät massa, i matberedare eller handmixer.
5. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Soppan kan spädas med mer buljong till mer tunnflytande.
 Servera kall eller varm med persilja och ingefära.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

kokbok