SOPPOR

"Vänlighet är den bästa försäkringen.."

 


27 november 2000

Sayur Java

 

4 personer

1½ l vatten
1 port äggnudlar
1 dl salladskål
2 hönsbuljongtärningar
1 litet blomkålshuvud
1 liten purjolök (jahé)
2 tomater
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander

 

 Dela blomkålen i små buketter, skär salladskålen och purjolöken i strimlor.
 Skålla tomaterna, dra av skalen och skär dem i bitar.
 Koka upp vattnet med buljongtärningar och kryddor och lägg ner grönsakerna.
 Koka upp och låt soppan sjuda på svag värme ca 5 minuter.
 Bryt sönder härvan med nudlar och lägg ner dem i soppan.
 Sjud ytterligare några minuter tills nudlarna är genomkokta.
 Smaka av och servera.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix