SOPPOR

"Han som frågar är en dumbom för fem minuter ...... Men han som inte frågar förblir en dumbom för alltid."

 


18 december 2000

Thaisoppa

 

4 personer

300 g Quorn Bitar
2 chilifrukter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
200 g champinjoner
olja, gärna sesamolja
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 g
1 msk färsk riven ingefära
rivet skal och saft av 1 lime
1 liten purjolök
salt
färsk koriander

1. Dela chilifrukterna, kärna ur och ta bort väggarna. Strimla chiliköttet tunt. Skär löken i klyftor. Hacka vitlöken. Strimla paprikan och skär champinjonerna i bitar.
2. Fräs grönsakerna i olja. Pressa i vitlöken. Tillsätt vatten, buljong, kokosmjölk, ingefära och lime. Koka på svag värme 5–10 min.
3. Skölj och skär purjolöken i tändstickstunna strimlor. Tillsätt Quorn Bitar och purjolök i soppan. Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och strö över koriander.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt