SOPPA

"Somliga äter ett och andra ett annat: så blir all mat äten."

 


13 februari 2001

Morotssoppa

5 pers.

 

1 msk smör
½ gul lök, finhackad
½ purjolök, finstrimlad
½ kg morötter, i tunna skivor
1/4 tsk socker
1 liter vatten
2 tärningar grönsaks-eller hönsbuljong
1/4 dl långkornigt ris

Redning:
1 äggula
½ dl matlagningsgrädde

 Smält smöret i en stor gryta. Fräs lök, purjolök och morötter utan att det tar färg.
 Tillsätt sockret, vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp, tillsätt riset och låt sjuda ca 20 minuter. Finfördela grönsaker och ris, lite åt gången, i matberedare eller mixer. Koka upp soppan.
 Rör ihop ägg och grädde med ca 1 dl av den heta soppan. Häll redningen i grytan.
 Soppan får sedan inte koka, då skär den sig.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Göran kokbok