SOPPOR

"Man ska äta för att leva, inte leva för att äta." (Gammalgrekiskt ordspråk)

 


19 februari 2001

Fransk löksoppa

 

4 personer

6 gula lökar
smör eller margarin
1½ dl buljong
½ tsk timjan
1 lagerblad
1 dl rött eller vitt vin
salt
peppar
5 skivor vitt matbröd ev. rostat
2 dl riven ost

 Sätt ugnen på 275°.

 Skala och skiva löken. Fräs den i lite matfett tills den blivit guldbrun.
 Späd med buljong. Smula timjan i handen och tillsätt den och lagerblad. Låt soppan koka i 15-20 minuter. Smaka av med vin, salt och nymalen vitpeppar.
 Häll soppan i ugnssäkra portionsskålar. Lägg en skiva bröd i varje och strö över riven ost.
 Gratinera i ugnen ca 5 minuter.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix