SOPPOR

"Att bjuda mat utan dryck är föga värt." (Danmark)

 


27 februari 2001

Tomat- och bönsoppa

 

4 personer

½ msk olivolja
2 gula lökar, finhackade
2 gröna paprikor, finhackade
5 dl vatten
½ burk kidneybönor
½ burk kikärtor
2 – 3 msk grönsaksfond eller 2 grönsaksbuljongtärningar
½ burk passerade tomater
3 krm paprikapulver
2 krm chilipulver
½ tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar

 Hetta upp en kastrull och häll i oljan. Fräs lök och paprika utan att få färg.
 Slå på vatten och koka upp. Slå bort lagen från bönorna och skölj dem väl i ett durkslag.
 Tillsätt bönorna samt de övriga ingredienserna och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
 Servera soppan toppad med matlagningsyoghurt.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix