SOPPOR

Kökstermer
Förvärma:
Att sätta på ugnen en stund före man ska laga en rätt, så att fingrarna bränns både då man sätter in maten och tar ut den igen.


5 april 2001

Persisk varm yoghurtsoppa

4 personer

5 dl yoghurt naturell
8 dl vatten
1 äggula
0,5 dl ris (basmatiris)
1 bit (tumstor) färsk ingefära i små bitar
ca 400 g hackad, fryst spenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
saften av 1 citron
örtkryddor (t ex 0,5 tsk oregano, 0,5 tsk basilika, 0,5 dl torkad persilja)
olivolja

 Vispa yoghurt, äggula och vatten. Tillsätt ris och hackad ingefära. Sjud soppan under omrörning. Se upp så att den inte pöser! När konsistensen blivit simmig och riset mjuknat, tillsätts spenat, salt och kryddor.
 Soppan ska serveras rykande het med några droppar olivolja, riven ingefära och pressad vitlök.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt