SOPPOR

Rostad röd paprikasoppa


4 personer

5 stora röda paprikor
1 stor gul lök
2 msk olivolja
2 msk smör
4 vitlöksklyftor
½ tsk chilipulver
3/4 tsk mald spiskummin
2 grönsaksbuljongtärningar + 6 dl vatten
½ tsk salt
lite peppar

Till servering:
1 dl gräddfil
stekta brödtärningar

 

1. För att kunna flå av det tunna skalet på paprikorna rostar man dem svarta,i mycket het panna med bara en aning olja, eller i ugn ställd på grill. Flå av det tunna brända skalet under rinnande vatten.Proceduren tar sin tid och det ryker.Vill man förenkla skalar man med potatisskalare.
2. Hetta sen upp olja och smör i en soppgryta.Hacka löken och låt den svettas med skivad vitlök och kryddor ca 10 min.
3. Tillsätt de skalade paprikorna i bitar,samt vatten och buljongtärningar.Koka sakta 20 min.
4. Kör till pure i matberedare, eventuellt i ett par omgångar.
5. Smaka av med salt och peppar och garnera med gräddfil och korianderblad.

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept