FÖRRÄTTER



31 jan. 1998

Räk- & tomatsoppa med smak av curry

4 pers.

1. Skala räkorna. Fräs skalen tillsammans med morot, purjolök, lök tomatpuré, curry och övriga kryddor i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp, skumma och låt koka sakta ca 20 min.
2. Sila över räkbuljongen till en annan kastrull. Kasta bort skal och grönsaker. Tillsätt grädde, créme fraiche och krossade tomater. Låt soppan koka ihop i ca 5 min.
3. Gör ett snitt i de färska tomaterna. Skålla dem i kokande vatten, skala och kärna ur dem. Skär tomatköttet i bitar.
4. Kör soppan slät i en mixer eller matberedare. Hetta upp. Fördela räkstjärtarna och tomatkött i tallrikarna. Slå soppan över.

Som varmrätt åt vi Grekisk salamipaj


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept



Recept från