FÖRRÄTTER

 

18 december 1999

Champinjonsoppa

6 pers.

600 g champinjoner

1 gul lök

1 purjolök

2 morötter

ca 50 g rotselleri

2 vitlöksklyftor

1 buljongtärning + vatten

2 msk smör

4 dl grädde

2 msk vetemjöl

Salt och peppar

  Ta undan 10-12 svampar, skiva och stek dem och använd dem som garnering i soppan. Hacka resten av svampen grovt. Skala och hacka löken. Ansa och skala grönsakerna och skär dem i små bitar.

  Fräs svamp, grönsaker och vitlök lätt i smör i en stor gryta. Häll på buljong och sjud under lock i ca 30 minuter.

  Häll soppan i mixer eller matberedare och finfördela den. Häll tillbaka soppan i kastrullen och koka upp. Blanda grädde och mjöl och vispa ner i soppan. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept


 

Recept från

salt