SOPPA

 

MOROTSSOPPA MED APELSIN, SAFFRAN OCH INGEFÄRSYOGHURT





4 portioner

1 gul lök
ca 2 msk raps- eller solrosolja
2 potatisar
500 g morötter
1/2 kuvert saffran
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl färskpressad apelsin
salt och peppar
1 dl naturell yoghurt
färsk ingefära
hackad gräslök, persilja eller annan örtkrydda

Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
Skala potatisen och morötterna och skär dem i bitar. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med saffran. Fräs alltihopa i ytterligare några minuter. Tillsätt sedan buljongen och sjud soppan i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i pressad apelsin. Värm soppan och späd med ytterligare lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
Riv ingefäran och blanda den med yoghurten efter smak. Ringla lite av såsen över soppan. Strö över hackade örter och servera.



05 november 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept