SOPPA

 

Morotssoppa i thailändsk ton

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
ca 500 g morötter
1/2 gul lök
1/2 tsk röd currypasta (thailändsk)
2 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl kokosmjölk
1/2-1 msk pressad lime och lite rivet skal, ca 1/2 tsk
ev salt
korianderblad eller basilika
1 msk rostade solroskärnor
 
Gör så här
Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna löken.
Fräs upp grönsakerna i lite rapsolja och currypasta i en tjockbottnad kastrull.
Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka upp. Häll i kokosmjölken och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter eller tills morotsbitarna är mjuka. Lägg i rivet skal av en väl tvättad lime.
Mixa soppan och smaka av med pressad lime och salt om det behövs.
Servera med korianderblad eller strimlad basilika på soppan, samt solrosfrön, rostade i torr panna. Gärna också små färskostrullar.

 

12 november 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept