SOPPA

 

Mustig tomatsoppa med bönor och chili

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 burk krossade tomater
100 g svarta bönor, kokta
100 g vita bönor, kokta
1 gul lök
3 - 4 dl vatten
1 dm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 röd chili
2 tsk spiskummin, malen
2 - 3 dl persilja
matolja till stekning


bakeoff-bröd
olja på brödet
salt och peppar

 

Gör så här
Skär lök och purjo i grova bitar. Hacka chilin och vitlöken grovt. Sautera grönsakerna lätt i olja. Tillsätt hönsbuljongtärningen och vatten + krossade tomater.
Koka under lock i 20-25 minuter. Finhacka persiljan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin och vänd ner bönorna och persiljan. Låt alltihop bli varmt, men koka inte igen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva brödet och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.

 

31 mars 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept