SOPPA

 

Svampsoppa från Karelen

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
200 g förvälld hackad svamp, gärna trattkantareller
1 finhackad gul lök
150 g rimmat stekfläsk + lite matfett
2 msk vetemjöl
1 l buljong (tärning)
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde

Tillbehör:
1-2 dl creme fraiche
Hackad gräslök
 
Gör så här
Fräs fläsket några minuter i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull.
Fräs lök och svamp i fettet från fläsket, tillsätt matfett om det behövs. Lägg det i grytan. Rör ner mjölet.
Späd med buljong och låt soppan sjuda c:a 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Runda av smaken med lite grädde.
Servera med en klick creme fraiche och gräslök i varje tallrik.
 

27 april 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept