SOPPA

Soppa med squash och purjo

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser

700 g squash, skivad i halvmånar
1 liten purjolök, skivad
1-2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 äggula
1 dl grädde
1,5 dl lagrad ost, riven
2-3 krm salt
0,5 krm peppar


Tillbehör:
knäckebrödssmörgåsar


 
Gör så här
Fräs grönsakerna i fettet i en gryta, utan att de tar färg. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, 5-7 min. Tag grytan från värmen.
Blanda äggula och grädde, rör ner det och den rivna osten i soppan. Låt den sjuda men inte koka. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
Servera med smörgås.

 
 

 

09 september 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept