SOPPA

Palsternacks- och äppelsoppa med räkor

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 gul lök, grovtärnad
2 palsternackor, grovtärnade
1 chili, urkärnad och skivad
4 äpplen, skalade och urkärnade
2 dl vitt vin
6 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche
100 gram räkstjärtar, grovhackade
1 knippe dill, plockad
salt och peppar

 
Gör så här
Koka lök, palsternacka, chili och tre av äpplena mjuka i en kastrull med vin och buljong. Mixa sedan slätt, tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och vitpeppar. Tärna det återstående äpplet, blanda med räkor, dill och nymalen svartpeppar.
Servera soppan med räkblandningen.

 
 

 

08 oktober 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept