SOPPA

Mättande fisksoppa med tomat, saffran och mynta

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk anis
6 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 nypa saffranstrådar
1/2 tsk mynta
1 liten zucchini
1 röd paprika
salt peppar
300 g fisk t.ex. torsk eller hälleflundra
skalade räkor till dekoration
 
Gör så här
Fräs vitlök, tomatpuré och anis i olivoljan tills tomatpurén mörknat en aning. Slå på buljongen, vinet och låt puttra under lock ca 10 minuter. Skär zucchini och paprika i grova stavar. Vänd ner zucchinin och paprikan. Smula över myntan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Vänd ner fiskbitarna och salta och peppra. Lägg på locket och dra kastrullen åt sidan.
Servera i djup tallrik och dekorera gärna med färska örter.

 

 

20 november 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept