SOPPA

Krämig tomatsoppa med chili och kokos

 

 

Portioner: 4
Tid:
Ingredienser
2 burkar (á 400 g) krossade tomater, smaksatt med chili
1 liten burk (1,65 dl) kokosmjölk
ca 2,5 dl vatten
3 medelstora potatisar, i tärningar
2 hönsbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor, hackade
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
1 dl matyoghurt
8 skivor rågbröd med skinka och lättmargarin
några ört- eller salladsblad

 
Gör så här
Koka upp tomater, kokosmjölk, vatten och potatis i en gryta. Tillsätt buljongtärningar och vitlök. Koka ca 10 minuter under lock. Mixa eventuellt soppan slät med mixerstav direkt i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick matyoghurt, smörgåsar och lite grönt.

 
 

11 december 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept