SOPPA


Fisksoppa med spätta och musslor

 

 

Portioner: 4-5 pers


C:a 400 g färsk eller djupfryst spättafilé
2 gula lökar
2 msk margarin eller smör
1 burk (c:a 400 g) hela tomater
1 l vatten
3 fiskbuljongtärningar
2 lagerblad
1 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 gröna paprikor
1 burk (c:a 425 g) musslor

 Tina de frysta filéerna något. Skär dem i bitar.
 Skala och hacka löken grovt. Fräs den mjukt i fettet i en gryta. Tillsätt tomater med spad, vatten, buljongtärningar, kryddor och den skalade och pressade vitlöken. Koka under lock 5-10 min. Dela, kärna ur, skölj och hacka paprikorna under tiden.
 Lägg fisken och paprikan i soppan, sjud 2-3 min tills fisken vitnat. Lägg i musslorna med spad och låt dem bara bli varma, inte kokta.
 Servera soppan med vitt bröd, gärna ugnsvarmt.

2002-09-26

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept