SOPPA


Linssoppa

 

4 port


2 dl röda linser
2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
dl matolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2-3 tsk curry

Tillbehör:
matlagningsyoghurt
strimlad purjolök

 Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka lök och vitlök.
 Fräs löksorterna och linserna i matoljan tills löken är mjuk och glansig.
 Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, tomatkross, lagerblad och curry. Låt allt puttra ca 10-12 minuter.
 Ta upp lagerbladet och kör allt i en mixer eller matberedare tills det är en slät soppa.
 Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm den på nytt. Smaka av med salt och peppar.

2002-10-08

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept