SOPPA


Gurksoppa med avokado

 

Portioner: 4

1 liten gul lök
1 gurka
1 msk margarin
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 mogen avokado
1 dl crème fraiche
salt och peppar
(löj- eller laxrom)


1. Skala och hacka löken. Skär gurkan i skivor eller bitar.
2. Smält fettet i en gryta och fräs löken tills den blir mjuk utan att ta färg. Lägg i gurkbitarna och tillsätt vatten och buljongtärning. Koka under lock på svag värme tills gurkan är mjuk, 15 - 20 min.
3. Dela under tiden avokadon och kärna ur den. Gröp ur fruktköttet och mosa det i matberedare
tillsammans med crème fraiche till en slät kräm.
4. Låt buljongen svalna lite. Mosa sedan gurka med spad i matberedare, i omgångar, till en slät massa.

2002-10-18

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept