SOPPA


Smakrik kycklingsoppa

 

Portioner: 6


1 färdiggrillad eller kokt kyckling
1 dl röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
2 tsk curry
1/2 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
2 l hönsbuljong
1/2 citron, saften
1/2 dl okokt ris
1/2 gul eller röd paprika
1 burk majs
10 cocktailtomater
salt
svartpeppar


 Lösgör kycklingköttet från skinn och ben och skär i mindre bitar. Skölj linserna och låt dem rinna av. Skiva lök och vitlök och stek sakta i oljan i en stor gryta. När löken börjat mjukna tillsätts kryddorna som får fräsa med helt kort. Häll på buljong, citronsaft och ris. Låt soppan koka upp under lock.
 Fortsätt koka under lock på svag värme i 15 minuter.
 Lägg i linserna och koka i ytterligare 10 minuter, nu utan lock.
 Tärna under tiden paprikan och låt majsen rinna av. Lägg i kycklingkött, paprika och majs.
 Så här långt kan soppan förberedas 1-1 1/2 timme i förväg.
 Halvera cocktailtomaterna, lägg dem i grytan och låt det hela koka upp.
 Servera genast med bröd och en skål gräddfil.

2002-12-01

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept