SOPPA


Grönkålssoppa

 

Portioner: 4


2 stånd färsk grönkål eller 200 g fryst
1 finhackad gul lök
2 msk smör
2 msk mjöl
1 liter vatten
2 msk kycklingbuljong
2 dl mjölk
maizenamjöl
salt och peppar
riven muskot

4 hårdkokta ägg


 Repa kålen och skölj den noga. Grovhacka den därefter i mindre bitar.
 Fräs löken och grönkålen i smöret, pudra över mjölet och rör om. Häll på vattnet och buljongen och låt det koka i 15 minuter. Mixa med stavmixer till dess att soppan blir slät och får en lagom tjock konsistens. Red eventuellt av med lite maizenamjöl utrört i kallt vatten. Tillsätt mjölken och smaksätt med riven muskot, salt och peppar.

2002-12-09

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept